Un nou record a fost stabilit pentru cea mai călduroasă zi de februarie din istoria înregistrărilor meteorologice din Marea Britanie, relatează luni agenția Press Association, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Valoarea indicată de termometre a ajuns luni la 20,3 grade Celsius în Trawsgoed din Ceredigion (vestul Ţării Galilor), fiind doborât astfel recordul precedent, de 19,7 grade Celsius, înregistrat în Greenwich în 1998.

Meteorologii au declarat că aceasta este prima oară când temporatura a depăşit 20 de grade Celsius în timpul iernii.

„A atins 20,3 grade Celsius în Trawsgoed, Ceredigion, devenind cea mai călduroasă zi de februarie înregistrată în Marea Britanie. Totodată, este prima dată când am înregistrat peste 20 de grade în timpul iernii”, se arată într-un mesaj publicat luni pe Twitter de serviciul de meteorologie Met Office din Marea Britanie.

Vremea călduroasă neobişnuită pentru această perioadă vine la un an după ce Marea Britanie şi Irlanda au fost afectate de o perioadă caracterizată de o vreme deosebit de rece, cunoscută sub numele de „Bestia din Est”.

Temperaturile actuale aduc în unele regiuni un risc crescut de îngheţ nocturn şi de ceaţă la primele ore ale zilei, au atras atenţia meteorologii.

Potrivit Met Office, valul de aer cald din Marea Britanie va continua marţi şi miercuri, însă se va atenua începând de joi.