Byson Kaula, un bărbat din Malawi a fost condamnat de 3 ori la pedeapsa cu moartea dar a scăpat de fiecare dată, atât el cât și ceilalți condamnați pentru că era călăul prea obosit, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Byson Kaula a primit condamnare la pedeapsa cu moartea după ce vecinii au complotat împotriva lui pentru a fi declarat vinovat în cazul unei crime. După ce și-a dezvolat o afacere în industria gazului, el a strâns suficienți bani și a cumpărat câteva terenuri pe care ulterior le-a cultivat. Într-o altercație cu vecinii săi, unul dintre angajații lui Byson a fost grav rănit și a murit la spital, iar el a fost acuzat de crimă.

În urma declarațiilor vecinilor bărbatul a fost condamnat la pedeapsa cu moartea. La vremea aceea exista doar un călău care călătorea în toată Africa de Sud pentru execuții și ajungea în Malawi o dată la două luni. Într-o zi, Byson își amintește că a fost strigat pe o listă alături de alte 20 de persoane care urmau să fie spânzurate la ora 13 însă pe la ora 15 călăul a obosit și i-a amânat pentru data viitoare. La fel s-a întâmplat și de următoarele două ori.

După instaurarea democrației în 1994, toate execuțiile au încetat. Pedeapsa cu moartea este încă permisă, chiar și astăzi, dar niciun președinte nu a semnat pentru pedepsirea cu moartea timp de 25 de ani.