Actorul Jussie Smollett, care declarase la sfârşitul lunii ianuarie că a fost victima unei agresiuni rasiste şi homofobe, a fost arestat joi după ce, cu o zi înainte, a fost pus sub acuzare pentru depunere de declaraţie falsă, a anunţat poliţia din Chicago.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit anchetatorilor, actorul a plătit cu 3.500 de dolari doi frați care să înceneze atacul asupra sa, nemulțumit de salariu.

Smollett a vorbit de asemenea cu cei doi și înainte și după incident, au precizat polițiștii.

Potrivit Agerpres, Smollett, actor homosexual de culoare în vârstă de 36 de ani, cunoscut în special pentru rolul din serialul "Empire", a stârnit o furtună pe reţelele de socializare după ce a depus la 29 ianuarie o plângere la poliţie în care a susţinut că ar fi fost atacat de doi susţinători ai preşedintelui american Donald Trump, care l-au lovit, i-au pus un ştreang de gât şi au turnat pe el înălbitor.

Poliţia din Chicago a indicat anterior că actorul este considerat suspect în acest caz şi a confirmat că au fost formulate acuzaţii împotriva sa. Speculaţiile cu privire la veridicitatea mărturiei lui Jussie Smollett, una dintre vedetele serialului "Empire", s-au intensificat în ultimele săptămâni, iar actorul a fost acuzat de procuratura din comitatul Cook de comportament turbulent /depunere de declaraţie falsă, după cum a indicat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Chicago, Anthony Guglielmi, pe Twitter.

Săptămâna trecută, poliţia a precizat că doi "potenţiali suspecţi" în acest caz au fost eliberaţi fără a li se aduce acuzaţii, iar presa americană a sugerat că atacul ar fi fost înscenat - ipoteză ce a suscitat furia actorului