Un cântăreț de nunți din Afganistan seamănă izbitor cu Justin Trudeau, fiind supranumit de presa internațională „geamănul pierdut” al premierului canadian.

Abdul Salam MaftoonFoto: Captura Facebook

Înainte de a participa la o emisiune afgană care caută noi talente, Abdul Salam Maftoon, cântăreț de nunți născut într-un sat din Badakhshan, o provincie izolată din nord-estul țării, nu auzise niciodată de celebra sa sosie, potrivit AFP.

Bărbatul de 29 de ani speră acum că asemănarea cu omul politic considerat printre cei mai fermecători din lume îi va permite să câștige noul sezon al Afghan star.

"Nu îl cunoșteam pe Justin Trudeau până să văd fotografii cu el", a povestit bărbatul, cu un surâs care lasă să i se vadă cei doi incisivi de aur.

"Această asemănare a crescut șansele mele de a câștiga cu 50%! Oamenii au uitat cum mă cheamă și acum îmi zic toți Justin Trudeau", spune acesta.

Un colaj foto - afganul, îmbrăcat tradițional, și Trudeau, în costum - a atras numeroase comentarii.

"Geamănul pierdut al lui Trudeau", a scris Neila Abdulzadah pe Facebook. "Cred că istoria lor este ca un film de Bollywood: au fost separați la naștere și și-a regăsit fratele geamăn pierdut", a postat Fowzia Zereh.

Abdul Salam Maftoon are șanse rezonabile să câștige. Face parte dintre cei opt candidați la următoarea serie eliminatorie, difuzată joi. Finala are loc în 21 martie.

Vocea sa i-a permis până acum să asigure cu greu nevoile familiei sale, care numără patru copii. Dar acum speră că noua sa notorietate va crește cererile de participare la nunți.

"Când voi reveni în satul meu natal, sunt sigur că mă vor chema și mai mult", spune tânărul bărbat.

Deși Abdul Salam Maftoon are puține șanse să ajungă în Canada în viitorul apropiat, el speră ca într-o zi să-și întâlnească celebra sosie.

"Mi-ar plăcea să-l întâlnesc pentru ca este o personalitate de renume mondial și eu sunt un om sărac dintr-o regiune izolată a Afganistanului”, a mai spus acesta.