Aeroportul este situat în districtul Daxing, la 50 de kilometri față de Piața Tiananmen, şi va fi inaugurat în septembrie 2019. El el va fi folosit atât pentru zboruri comerciale şi pentru a spori prezenţa aviaţiei civile chineze. El va servi drept bază pentru China Southern Airlines şi pentru China Eastern Airlines.

Aeroport ChinaFoto: Captura YouTube

Construcția a început în 2014 și este estimată a costa 11,5 miliarde de dolari. La ea lucrează peste 40.000 de muncitori, potrivit CNN.

Potrivit companiei BuroHappold Engineering, care a câştigat licitaţia pentru amenajarea designuluui interior, pasagerii se vor bucura de multe spaţii largi, atât acoperite cât şi în aer liber.

Potrivit site-ului de arhitectură a lui Zaha Hadid, "simetria aeroportului şi formele sale interconectate creează o compoziţie fluidă ce evocă armonia şi balanţa din peisajele chinezeşti."

În faza iniţială de lansare aeroportul va avea patru piste (45 de milioane de pasageri pe an), apoi două se vor adăuga mai târziu, împingând capacitatea aeroportului la 100 de milioane de pasageri pe an.

Guvernul plănuiește, de asemenea, să construiască sau să extindă 74 de aeroporturi până la finalul lui 20120.