O turistă din America a rămas blocată, marți, zeci de minute în toaleta unui centru comercial din Ploiești. Potrivit Mediafax, ghidul grupului din care face parte femeia a spus că angajații centrului comercial nu au știut să deblocheze ușa, ba chiar erau deranjați de faptul că femeia a rămas blocată.

HotNews.roFoto: Hotnews

Femeia, cetățean american, face parte dintr-un grup de turiști care mergeau spre munte și au oprit la un centru comercial aflat la ieșirea din Ploiești spre Brașov.

Turista a mers la toaletă, intrând în cea destinată persoanelor cu dizabilități, și nu a mai putut ieși. Grupul de turișlti a anunțat angajații centrului comercial, iar femeia a sunat la și la 112.

„A rămas blocată acolo și i-a scris unei prietene că vină să o ajute. A zis că a intrat în acea toaletă pentru că era un mop la intarea în toaletele pentru femei. Era o situație destul de simplă. Am anunțat și personalul mall-ului. Se făcuseră deja 30 de minte și nimeni nu făcea nimic. Nu făcea nimeni nimic, stăteam pur și simplu. Un angajat a venit, foarte deranjat că de ce a rămas doamna blocată. A venit și un tehnician cu o cheiță, nu au făcut nimic”, a declarat pentru Mediafax ghidul grupului, Raluca Mureșan.

Turiștii au filmat incidentul, iar pe filmare se văd angajații centrului comercial care încearcă să vadă ce problemă este la ușa toaletei.

Raluca Mureșan a spus că femeia, în vârstă de 75 de ani, a fost scoasă de șoferul autocarului cu care veniseră: „Șoferul autocarului a luat o șurubelniță din trusă și a scos balamalele ușii și doamna a ieșit”.

La rândul lor, reprezentanții centrului comercial au declarat că de când au fost anunțați și până a fost scoasă femeia au trecut aproximativ 30 de minute.

„Am fost anunțat că o persoană a rămas blocată în toaleta destinată persoanelor cu dizabilități. Echipele mall-ului au încercat deblocarea ușii prin diferite metode. În 30 de minute femeia a fost scoasă, până la sosirea Poliției, pompierilor, pentru că doamna a sunat și la 112. Nu înțeleg de ce a folosit acea toaletă. S-a făcut și o constatare la ușa respectivă, nu prezenta nicio defecțiune. Probabil pe fondul panicii nu a știut să o deschidă. Regretăm situația”, a declarat reprezentatul mall-ului, Irina Roșioru.

La fața locului a sosit și o ambulanță care a verificat starea de sănătate a turistei și nu a fost constatată nicio problemă.