Modificarea climei ar putea scumpi berea, pentru că va scădea randamentul culturilor de orz

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 16 octombrie 2018, 18:21 Magazin


Bere
Foto: Hotnews
Schimbările climatice ar putea pune probleme amatorilor de bere în următoarele decenii, în condiţiile în care vor provoca o scădere a randamentului culturilor de orz, ingredient principal pentru producţia celei mai populare băuturi alcoolice a lumii, arată un nou studiu publicat luni în revista "Nature", scrie Agerpres.

Potrivit acestui studiu, realizat de cercetători de la University of California Irvine (SUA) şi University of East Anglia (Marea Britanie), fenomene meteo extreme precum valuri de căldură şi secetă vor fi înregistrate odată la doi sau trei ani în a doua jumătate a secolului dacă temperaturile continuă să crească în ritmurile actuale. În aceste condiţii, randamentul mediu global al culturilor de orz ar urma să scadă cu 3% până la 17%. Mai puţin orz va însemna mai puţină bere şi creşteri de preţuri.

Ţările unde preţurile ar putea să crească cel mai mult vor fi Irlanda, Italia, Canada şi Polonia. În perioadele unor fenomene meteo extreme, preţul unei sticle de 500 de mililitri de bere în Irlanda ar urma să crească de la 2,50 până la 5,00 de dolari.

Dabo Guan, profesor la University of East Anglia şi principalul autor al raportului, a recunoscut că problemele legate de bere sunt minore în comparaţie cu alte probleme provocate de schimbările climatice precum securitatea alimentară, pagubele provocate de furtuni şi lipsurile în aprovizionarea cu apă proaspătă. Însă riscurile la adresa unei băuturi de care oamenii se bucură de mii de ani este un semnal că nici consumatorii din ţările dezvoltate nu pot evita efectele încălzirii climei.

"Schimbările climatice ne vor afecta pe toţi, nu doar pe oamenii din India sau Africa. Consumatorii din ţările dezvoltate care vor să evite lipsurile în aprovizionare ar trebui să sprijine politicile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, considerate vinovate pentru încălzirea planetei", a subliniat profesorul Dabo Guan.

Studiul nu a analizat efectele schimbărilor climatice asupra altor ingrediente de bază utilizate la producţia de bere, precum hameiul.


Citeste mai multe despre   

















362 vizualizari

  • -4 (8 voturi)    
    iar incalzirisme? (Marţi, 16 octombrie 2018, 19:21)

    AliKimiku [utilizator]

    In seara asta la ProTV sustineau ca pretul s-ar putea si dubla.
    In primul rand baietii au facut "studiu" pe calculator, mai exact habar n-au de agricultura sau cresterea orzului(sau orzoaicei). In al doilea rand habar nu au de tehnologia berii si modul in care pretul orzului influenteaza pretul final al berii.
    Adica desteptii astia ne recomanda sa bagam si 15% alcool etilic in benzina ca motorul nu va simti nimic dar nu isi inchipuie ca daca faci o bere cu 15% grau sau porumb doar 5% din consumatori isi vor da seama, si doar la prima bere.
  • -3 (5 voturi)    
    Berea cu efect de sera! (Miercuri, 17 octombrie 2018, 9:08)

    Inapasevedeinvers [utilizator]

    Mai acum cateva saptamani se scumpea berea din cauza crizei de CO2.
    CO2 este in exces in atmosfera de aceea fabricile de CO2 si de bere trebuiesc oprite.
    Na, daca nu le-ati oprit la timp, acum se opresc singure!

    O sa ajungem sa nu mai bagam in seama nimic din ce se aude/citeste in presa.
    Bine, PROtv inca nu a auzit ca nu se mai zice "Incalzire Globala" ci schimbari climatice ca sa intre orice.
    Mai precis orice poate fi explicat cu orice de catre oricine.
  • 0 (2 voturi)    
    Oricum berea s-a tot scumpit... (Miercuri, 17 octombrie 2018, 10:32)

    bancher [utilizator]

    si calitatea a tot scazut.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version