​Rusia l-a numit pe actorul Steven Seagal reprezentant special a Ministerului Afacerilor Externe, rolul său fiind consolidarea legăturilor umanitare dintre SUA și Rusia, scrie CNN.

Steven Seagal a primit de la Vladimir Putin cetatenia rusaFoto: Captura YouTube

Conform declarației facute de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pe pagina personală de Facebook, rolul diplomatic al lui Seagal include colaborarea dintre cele două state ,,în sfera culturii, schimburi de experiență pentru tineri”, citează CNN. Ministrul a declarat că Seagal nu este plătit de guvernul Rusiei, poziția sa fiind similară cu cea a unui ambasador pentru Națiunile Unite.

Steven Seagal, celebrul actor de filme de acțiune din anii `90, a devenit cetățean rus în 2016 și este un prieten apropiat al președintelui Vladimir Putin. Seagal este un susținător aprig al acestuia din urmă, afirmând că acuzațiile ce vizează implicarea Rusiei în alegerile electorale din SUA sunt nefondate.

În interviul acordat anul trecut pentru postul de televiziune ITV, Seagal a declarat că Putin este ,,un lider mondial excepțional” și un ,,tactician de geniu”.