Marcos Rodriguez Pantoja și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei în munții din Spania, alături de lupi, mistreți și șerpi, fără a avea parte de contact uman, relateazăiflscience.com. Este, probabil, una dintre puținele persoane despre care se poate spune că "a fost crescută de lupi".

Marcos Rodriguez PantojaFoto: Captura YouTube

Acum are 72 de ani și a vorbit cu ziarul spaniol El Pais despre viața sa și despre experiențele pe care le-a avut în încercarea de a se integra în societatea umană. În esență, Marcos este de părere că oamenii nu sunt foarte plăcuți și că a trăit mai fericit în sălbăticie.

La începutul anilor '50, atunci când avea în jur de șase ani, familia sa l-a vândut unui fermier din munții Sierra Morena. Însă fermierul a murit la scurt timp. Nedorind să se întoarcă la o viață plină de abuzuri, Marcos a încercat să se descurce singur în sălbăticie, folosind tehnicile de bază de supraviețuire învățate de la fermier și studiind animalele din sălbăticie. În următorii 15 ani, susține acesta, a trăit în peșteri, unde s-a împrietenit cu lupii și cu alte animale ale munților.

A fost salvat din sălbăticie la vârsta de 19 ani de către Garda Civilă spaniolă. Încă de atunci, interacțiunea cu oamenii a reprezentat o provocare pentru Marcos. Acesta spune că a fost exploatat la locurile de muncă pe care le-a avut și maltratat.

El Pais scrie că bărbatul se află într-o luptă continuă cu răceala emoțională a oamenilor.

"Oamenii râd de mine pentru că nu știu nimic despre politică sau despre fotbal", a declarat Marcos.

Bărbatul este una dintre persoanele care și-a petrecut o mare parte a copilăriei departe de contactul uman. Și, deși experiențele lor sunt adesea dificile, acestea le oferă o anumită perspectivă asupra copilăriei, psihologiei și a ceea ce înseamnă să fii uman.

Marcos a încercat să se întoarcă în sălbăticie mai târziu în viață, însă a spus că "nu mai este cum era înainte" pentru că lupii nu-l mai acceptă.