Serviciul american de streaming le va permite in curand parintilor sa blocheze accesul copiilor in mod individual la anumite titluri, scrie news.ro. Functia de control parental oferita de Netflix va oferi in curand un control mai bun in ceea ce priveste continutul pe care parintii le dau voie copiilor sa-l vizioneze in cadrul serviciului de streaming.

NetflixFoto: Hotnews

Netflix permite crearea a pana la patru profiluri de utilizator in cadrul unui singur cont, ceea ce inseamna ca o familie cu doi copii poate beneficia de cate un profil personal pentru fiecare din cei patru membrii.

Parintilor le revine astfel responsabilitatea de a filtra continutul accesibil copiilor. Parintii puteau pana acum sa blocheze continutul Netflix in functie de cele patru categorii: G pentru copii mici, PG pentru copii mai mari, PG-13 pentru adolescenti si celelalte categorii pentru adulti.

Netflix va completa aceste optiuni cu o functie care va permite blocarea accesului la anumite filme si seriale prin introducerea numelui intr-un camp din cadrul optiunilor de control parental. Astfel, titlurile introduse aici vor putea fi accesate doar dupa completarea PIN-ului.

Totodata, Netflix va incepe sa afiseze categoria de continut chiar la inceputul unui film sau episod dintr-un serial. Totodata, va fi afisata si o scurta descriere a motivului pentru care acel titlu a fost inclus intr-o anumita categorie (o astfel de descriere poate fi "umor vulgar").

Functiile mentionate vor fi implementate la nivel global si pentru toate dispozitivele pe care este disponibil Netflix pe parcursul urmatoarelor luni.