Singuratatea si izolarea sociala dauneaza sanatatii noastre atat fizic, cat si psihic, potrivitiflscience.com. Lipsa interactiunii sociale nu este o problema doar pentru persoanele in varsta, ci si pentru tineri, iar impactul pe care il are asupra organismului este considerat a fi echivalent cu fumatul unei duzine de tigari pe zi.

SinguratateFoto: MorgueFile.com

Efectele singuratatii sunt evidentiate in Marea Britanie dupa ce o comisie, formata de parlamentarul Jo Cox, care a fost ucisa anul trecut, a cerut guvernului sa faca mai mult pentru a rezolva aceasta problema. Comisia nu a publicat inca raportul care detaliaza faptul ca, numai in Regatul Unit, un numar de noua milioane de persoane sufera de singuratate, ceea ce are un impact tangibil si fizic asupra lor.

Fara contact cu lumea exterioara, indivizii sunt mai predispusi la depresie. Lipsa stimularii mentale inseamna, de asemenea, ca persoanele singure au cu 64% mai multe sanse de a dezvolta dementa si sunt, in general, intr-un pericol ridicat de declin cognitiv.

Cu toate acestea, singuratatea nu afecteaza numai sanatatea mintala a unei persoane, ci si sanatatea fizica. S-a dovedit ca singuratatea creste sansa de deces cu 26%, precum si riscul de a dezvolta hipertensiune arteriala.

Mai mult, s-a demonstrat ca impactul pe care singuratatea il are asupra noastra este echivalent cu fumatul a 15 tigari pe zi.

In consecinta, acest lucru inseamna ca persoanele izolate prezinta un risc mai ridicat de a vizita un medic.