Consumul unei cantitati moderate de cafea nu dauneaza sanatatii, ci dimpotriva. Noi studii au scos la iveala faptul ca trei-patru cesti de cafea pe zi pot avea anumite beneficii asupra sanatatii noastre, relateazaBBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit cercetatorilor, consumatorii de cafea prezinta un risc mai mic de a se confrunta cu boli hepatice sau chiar si cu unele forme de cancer. Mai mult, se pare ca aceasta bautura ne scade sansele de a suferi un accident vascular cerebral.

Cercetatorii de la Universitatea din Southampton au colectat date referitoare la impactul pe care il are consumul de cafea asupra organismului, luand in considerare peste 200 de studii.

Se pare ca, spre deosebire de cei care nu consuma deloc, persoanele care beau in jur de trei cesti de cafea zilnic isi reduc riscul de a suferi de probleme cardiace.

Paul Roderick, profesor la Facultatea de Medicina de la Universitatea din Southampton si co-autor al studiului, este de parere ca aceasta cercetare nu atesta daca intr-adevar cafeaua face diferenta.

Factori precum varsta, tutunul sau existenta ori lipsa exercitiilor fizice ar putea influenta toate acestea, este de parere Roderick.