Potrivit firmei de securitate web McAfee, Avril Lavigne si Bruno Mars sunt celebritatile ale caror nume te pot expune la un risc mai mare de atac cibernetic in cazul in care le cauti pe internet, potrivitIFL Science.

Avril LavigneFoto: Wikipedia

Compania a publicat recent cel de-al 11-lea studiu anual al "Celor mai Periculoase Celebritati". Acesta dezvaluie acele celebritati care au cele mai periculoase rezultate in urma cautarii numelor lor pe motoarele de cautare.

"Castigatorii" anului trecut au fost Emma Watson si Amy Schumer.

"Inspectam internetul pentru a gasi cele mai recente barfe despre celebritati, pentru a gasi noi cantece sau pentru a interactiona cu vedeta noastra favorita. Iar hackerii stiu asta", a precizat McAfee intr-un articol pe blog.

Avril Lavigne a ajuns in varful listei din cauza unei teorii conspirationiste bizare, care spunea ca artista ar fi murit in anul 2003 si ar fi fost inlocuita de catre o impostoare numita Melissa. Aceasta cautare poate afisa rezultate periculoase, cu virusi, de pe site-uri compromise.

Un al doilea motiv pentru care cantareata se afla pe prima pozitie in clasamentul "artistilor periculosi" este faptul ca la sfarsitul anului 2017 va aparea un nou album al acesteia. "Cautarile de tipul Avril Lavigne + free mp3 pot intoarce rezultate de pe zone nesigure ale internetului", a precizat McAfee.