Unei adolescente i s-a cerut sa isi schimbe hainele, pentru ca "distrageau prea puternic atentia" elevilor baieti, scrieMirror.

Demetrei Alarcan, in varsta de 13 de ani, i s-a spus luna trecuta, de catre unul dintre profesori de la Scoala Gimnaziala Fisher, din Los Gatos, California, ca tinuta ei este "prea scurta". Imbracamintea a fost cumparata de catre tatal fetei, Tony.

Tinuta era formata dintr-o bluza fara maneci si pantaloni, dar a fost considerata "nepotrivita" de catre scoala si a fost fortata sa se schimbe.

Tony crede ca temperaturile crescute din California fac aceste haine acceptabile si considera ca indeplinesc codul vestimentar. Acesta crede ca fetele sunt vizate pe nedrept.

Tatal fetei nu crede ca este o problema de disclipina, ci considera ca restrictiile excesive asupra tinerelor fete au un efect negativ asupra bunastarii lor personale.

Acesta a adugat ca "Trebuie sa avem coduri vestimentare care sunt corecte si rezonabile si nu le cauzeaza probleme emotionale - sa le faca sa isi puna la indoiala corpurile sau se simta sex-simboluri la 13 ani. Pentru ca nu sunt. Sunt doar copii".