Daca aplici pentru un loc de munca la Davio's, un mic lant de restaurante cu specific italienesc din SUA, nu vei auzi niciodata un cuvant extrem de utilizat la locul de munca: angajat, informeazaBBC.

Acest fenomen se intampla deoarece directorul Steve DiFillippo a interzis utilizarea cuvantului "angajat". "Cred ca "angajat" este un cuvant groaznic", a declarat el. "Cine vrea sa fie un angajat? Este ceva catre care nu tinzi".

In schimb, cei care lucreaza pentru DiFillippo sunt recunoscuti drept "oaspeti interni".

"Multi ospatari si bucatari merg din restaurant in restaurant in incercarea de a-si gasi calea; noi oprim asta. Ei vin aici si realizeaza ca sunt intr-un loc diferit, unde vor fi tratati intr-un mod diferit", a mai adaugat directorul.

Pentru DiFillippo, interzicerea cuvantului "angajat" este atat o metoda de a le da incredere "oaspetilor interni", cat si o metoda prin care explica "oaspetilor externi" (clientilor) valorile de baza ale companiei.

DiFillippo nu este singur in incercarea de a schimba status-quo-ul. Compania de software GSOFT din Montreal a interzis recent utilizarea notiunii de "resurse umane" din cauza ca era prea impersonala. Aceasta a fost inlocuita cu un departament de cultura si organizare, care se ocupa cu "armonizarea activitatii colective".