Printului mostenitor al Danemarcei Frederik nu i s-a permis sa intre intr-un bar, in Australia, pentru ca nu avea documente de identitate cu care sa-si dovedeasca varsta, scrie marti presa locala, potrivit DPA, citata de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Printul, in varsta de 49 de ani, a incercat sa intre in weekend in barul Jade Buddha, la Brisbane, insa a ramas uimit cand i s-a spus ca el si anturajul sau au nevoie de documente de identificare pentru a intra, potrivit cotidianului The Courier Mail.

Frederik si anturajul sau au plecat si s-au intors dupa 15 minute, dar au avut nevoie de ajutorul a sapte agenti de politie pentru a-l asigura pe managerul barului ca au puterea sa anuleze cerintele de identificare.

Statul Queensland are o legislatie dura in domeniul consumului de alcool, care prevede identificarea in baza unui permis auto local sau a unui pasaport strain in anumite localuri deschise dupa miezul noptii, in anumite cartiere.

Aceasta legislatie, introdusa in iulie "cu scopul de a minimiza riscul pagubelor produse de (consumul de) alcool", este catalogata de ziarul The Courier-Mail drept "excesiv de dura".

Coproprietarul barului Phil Hogan a declarat pentru ziar ca demnitari straini ar trebui sa fie scosi de sub incidenta acestei legislatii.

"Este o lege stupida. Am crezut dintotdeauna ca va fi un cosmar. Intreaga situatie este un cosmar in privinta turistilor. Este o prostie. O exagerare", a apreciat Hogan.

Printul Frederik a cunoscut-o pe sotia sa, Mary Donaldson, originata din Tasmania, intr-un bar la Sydney, la Jocurile Olimpice, in 2000.