Expertii judiciari insarcinati cu prelevarea de ADN din cadavrul pictorului suprarealist Salvador Dali, mort in urma cu 28 de ani, au constatat ca ramasitele acestuia sunt bine conservate, incepand cu mustata sa, a anuntat vineri fundatia Dali, citata de AFP.

Pilar Abel sustine ca este fiica lui Salvador DaliFoto: Captura YouTube

"Asa cum stiti, corpul lui Dali a fost imbalsamat, a fost mumificat si mustata sa s-a mentinut, asa cum a spus medicul legist (Narcis) Bardalet, este in pozitia sa clasica, la ora zece", a declarat secretarul general al fundatiei Dali, Lluis Penuelas Reixach,, intr-o conferinta de presa.

Parca pentru a prelungi viata rocambolesca a pictorului spaniol, o ghicitoare de 61 de ani, Pilar Abel, nascuta ca si el, in Figueras, o mica localitate in nordul Cataloniei, a depus in justitie o cerere de recunoastere a paternitatii, la aproape 30 de ani de la moartea lui Salvador Dali.

In ciuda eforturilor fundatiei de a o opri, procedura judiciara si-a urmat cursul iar judecatorul insarcinat cu dosarul a ordonat exhumarea.

Aceasta a avut loc joi. al adapost de privirile indiscrete, in Teatrul-muzeu Dali unde excentricul artist este inmormantat, dupa plecarea vizitatorilor.

Exepertii au prelevat esantioane care urmeaza sa fie analizate la Madrid si comparate cu ADN-ul reclamantei, ceea ce va dura cateva saptamani.

Daca se dovedeste ca este fiica sa, Pilar Abel, o femeie cu ochii negri, va fi singura descendenta a lui Salvador Dali si ar putea pretinde un sfert din mostenirea sa.