Black Sabbath, trupa care a contribuit la inventarea si popularizarea stilului heavy metal, a sustinut ultimul ei concert dintr-o cariera de 49 de ani, sambata seara, in orasul britanic Birmingham, informeaza BBC, citat de News.ro.

In acest concert ce a avut o duata de doua ore, organizat la NEC Arena din Birmingham - orasul natal al membrilor formatiei britanice -, rockerii din trupa Black Sabbath au cantat 15 piese si au incheiat show-ul cu primul lor cantec care a facut senzatie in topurile muzicale - "Paranoid".

Confetti si baloane au umplut NEC Arena la finalul concertului, dupa ce Ozzy Osbourne, solistul in varsta de 68 de ani al trupei, a multumit fanilor care au sprijinit acest grup rock timp de aproape cinci decenii.

"The End Tour", turneul de adio al trupei Black Sabbath, a inceput in Statele Unite in ianuarie 2016 si a inclus 81 de show-uri in diverse tari ale lumii.

In cadrul acestui turneu mondial, formatia britanica a vizitat Australia, Asia, Europa, America de Nord si America de Sud. Turneul s-a incheiat cu doua concerte sustinute in Birmingham.

Trupa Black Sabbath a fost infiintata in 1968 de solistul Ozzy Osbourne, chitaristul Tony Iommi, basistul Geezer Butler si tobosarul Bill Ward. Ozzy Osbourne a parasit grupul in 1997 si a fost inlocuit de Ronnie James Dio, solistul trupei Rainbow. Black Sabbath a revenit pe scena in componenta originala in 1997 si de atunci a sustinut numeroase concerte.

Bill Ward nu a mai cantat cu Black Sabbath din anul 2012, iar pentru acest turneu de adio Ozzy Osbourne, Tony Iommi si Geezer Butler au fost insotiti pe scena de tobosarul Tommy Clufetos si de claparul Adam Wakeman.

Ultimul cantec din concertul de sambata seara a fost difuzat printr-un streaming live pe pagina de Facebook a formatiei: