Rakesh Shukla este de profesie inginer software si si-a gasit chemarea in ingrijirea cainilor fara stapani. Acesta a salvat si a luat in grija sa 735 de caini, pe care ii creste la o ferma din Karnataka, relateaza BBC.

Rakesh ShuklaFoto: BBC

Ferma a devenit casa pentru rase precum Golden Retriever, Labrador, Beagle, Rottweiler, Saint Bernard si exista chiar si un Pug. De asemenea, exista sute de caini asa numiti "corcituri", adica rezultati din imperecherea a doua rase diferite. Acestia au fost abandonati de stapani, insa, cei mai multi caini pe care ii are in grija Shukla sunt maidanezi.

Recent, un grup format din 22 de patrupezi s-au alaturat acestei mari familii, al caror proprietar a fost impuscat mortal de catre criminali.

"Sunt ultima destinatie a acestor caini. Nu mai sunt toti dragalasi, intrucat foarte multi sunt bolnavi si de asta nu mai sunt doriti de stapani", a spus Shukla, in varsta de 45 de ani.

Este cunoscut sub pseudonimul de "tatal cainilor" si isi numeste cainii "copii".

Shukla, care a fondat si o companie de software alaturi de sotia sa, petrece in medie trei-patru zile la ferma, ingrijindu-si copiii.

"Am lucrat in Delhi, in Statele Unite ale Americii si apoi mi-am infiintat propria companie in Bangalore. Pana acum, viata a fost despre masini de lux si ceasuri scumpe. Am calatorit si am vazut lumea de multe ori, dar nu eram fericit."

Situatia s-a schimbat cand cei doi soti si-au cumparat primul caine, Kavya din rasa Golden Retriever.

Ferma este proiectata special pentru locuitorii sai patrupezi, cu o multime de spatii deschise pentru ca acestia sa alerge, cu locuri amenajate pentru inot si este imprejmuita de un gard dublu, care ii mentine in siguranta.