Functia de ambasador onorific la ONU ocupata de Wonder Woman se va incheia brusc vineri, la mai putin doua luni dupa numirea caracterului de benzi desenate din cauza protestelor iscate de decizie, noteazaThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Planul era ca Wonder Woman sa fie folosita intr-o campanie din 2017 pentru incurajarea femeilor si fetelor, potrivit editorului revistei de benzi desenate, dar postul personajului se incheie saptamana aceasta, a declarat un purtator de cuvant al ONU.

Numirea super-eroinei ca ambasador onorific ONU in lupta pentru egalitatea de gen a atras critici care sustin ca aceasta alegere transmite un semnal gresit. Aproape 45.000 de persoane au semnat o petitie online care i-a cerut secretarului general al ONU sa-si reconsidere decizia.

"Desi creatorii originali s-ar putea sa fi intentionat ca Wonder Woman sa reprezinte o femeie-razboinic, puternica si independenta, cu un mesaj feminist, personajul actual este in realitate o femeie alba cu sani mari si proportii imposibile, abia imbracata intr-un costum stralucitor si cu coapsele dezgolite”, se spune in petitie.

Wonder Woman, o eroina din universul DC Comiscs, a apartu pentru prima oara in 1941, luptand cu nelegiuti, salvand victime si dezvaluind planuri diabolice.