O serie de schite -nepublicate anterior si presupuse a-i fi apartinut lui Vincent van Gogh- sunt imitatii, au declarat surse din Muzeul Van Gogh, potrivit BBC.

Vincent van GoghFoto: Wikipedia

Expertii de la muzeul olandez au studiat 56 de fotografii dintr-un total de 65, inaintea unei conferinte de presa - care ar fi trebuit sa dezvaluie o noua carte plina cu schite ale artistului.

Cercetatorii de la muzeu "au considerat ca acestea nu au putut fi atribuite lui Van Gogh". In schimb, editura Le Seuil a sustinut ca "autenticitatea lor este stabilita."

Scrisa de istoricul de arta, Bogomila Wesh-Ovcharov, specializat in operele lui Van Gogh, cartea se numeste Vincent Van Gogh, the Fog of Arles: The Rediscovered Sketchbook. Opera sustine ca desenele in cerneala au fost create in cartea de conturi ale unui hotel in care Van Gogh a fost cazat, in orasul francez Arles al anului 1888.

Expertii de la Muzeul Van Gogh din Amsterdam au spus, intr-o declaratie, ca au examinat si unele din desele originale.

De asemenea, directorul muzeului, Axel Ruger, a declarat ca expertii l-au atentionat pe autor in legatura cu aceste schite.

Cercetatorii de la Muzeul Van Gogh au concluzionat ca stilul acestor schite este necaracteristic operelor artistului si ca acestea ar fi "stangace" si "monotone".

Pentru a-si sustine ipoteza, echipa a mai mentionat si faptul ca desenele din cartea de schite au fost create cu cerneala maro, tip de cerneala care nu a fost niciodata gasit in desenele lui Van Gogh.

Totodata, expertii sustin ca au simtit ca artistul nu pare foarte familiarizat cu locurile infatisate, ceea ce nu era caracteristic pentru Van Gogh.

Muzeul Van Gogh detine cea mai mare colectie de schite ale artistului.