Femeile sunt mai predispuse sa insele barbatii care nu le ajuta la treburile casnice, conform unui studiu francez citat de The Telegraph. Un sondaj efectuat in randul a 10.000 de femei abonate la Gleedon - un site de top pentru persoane casatorite si infidele - sugereaza ca cea mai buna varianta catre inima unei femei este sa speli vasele si sa dai cu aspiratorul.

Gleeden, care a debutat in Franta, dar in prezent activeaza in mai multe tari, a lansat un sondaj amplu in incercarea de a identifica motivul pentru care femeile au fost tentate sa "calce stramb". Motivul coplesitor este ca "Nu si-a facut partea lui de treaba in ceea ce priveste curatenia in casa", potrivit site-ul francez LeBonbon.

86% din respondente au spus ca au fost profund frustrate de tendinta barbatilor lor de a evita treburile din casa si 84% au admis ca acest lucru a cauzat dispute.

Acest studiu ar putea fi un motiv de ingrijorare pentru multi barbati francezi, care sunt incontestabil recalcitranti cand vine vorba de treaba in casa. Conform unui studiu realizat de biroul francez de statistica anul trecut, femeile din Franta inca fac doua treimi din treburile casnice.

Statisticile recente din Marea Britanie arata ca barbatii britanici fac 31% din treburile casei, petrecand in jur de 6 ore pe saptamana facand de mancare, spaland, calcand si asa mai departe, in comparatie cu cele 14 ore dedicate de femei pentru acelorasi activitati.

Totusi, barbatii britanici de culoare par mai harnici, facand in jur de 40% din treburile casei.