​Cei mai multi dintre noi inteleg prin dieta alimentara un program temporar restrictiv in ceea ce priveste consumul de alimente, cu scopul de a pierde in greutate.

Demitizarea celor mai comune diete alimentareFoto: Captura YouTube

Unii specialisti din domeniul nutritiei sunt de parere ca dietele, in general, nu functioneaza; desi in prima faza scopul este atins, aproximativ 95% dintre persoanele care au reusit sa treaca peste o dieta alimentara cu bine, si sa piarda in greutate, vor redobandi kilogramele pierdute in urmatorii 5 ani.

Din moment ce dieta, prin definitie, este un plan alimentar restrictiv, se intelege acum de ce nu poate functiona pe termen lung.

Mai mult decat atat, unele diete alimentare au repercursiuni grave asupra sanatatii intregului organism: de la risc crescut pentru obezitate, la incetinirea metabolismului si declansarea altor afectiuni alimentare, precum mancatul in exces, dietele ajung pe termen lung sa stea in calea scopului tintit de noi si ne ingreuneaza procesul de pierdere a surplusului de kilograme.

In materialul video de mai jos, realizat de canalul de youtube AsapSCIENCE, autorii Mitchell Moffit si Gregory Brown ne prezinta cele mai comune diete si riscurile asociate fiecareia in scopul demitizarii acestora.

Clipul educativ a fost publicat in urma cu 5 zile si a inregistrat deja peste 600 de mii de vizualizari.

Citeste si: