Morris Villarroel este un life-logger. Timp de sase ani, acesta si-a inregistrat fiecare minut din viata, cu ajutorul unui jurnal si a unei camere. In fiecare zi, Morris face 1.200 de poze, cele mai multe fiind plictisitoare: zeci de poze cu volanul masinii, cateva cu o felie de paine prajita si una cu dulapul din bucatarie in care isi depoziteaza ceapa. Dar niciuna nu va fi stearsa, pentru ca fiecare poza este o parte a planului lui Villarroel de a inregistra tot ceea ce i se intampla in viata, obisnuit sau extraordinar, relateazaBBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dorinta a aparut la scurt timp dupa ce am implinit 40 de ani. Am privit retrospectiv si m-am intrebat ce ar trebui sa arat", a spus acesta.

"Am vrut ca urmatorii 40 de ani sa reflecte mai bine lucrurile pe care le fac."

Din anul 2010, el a tinut un jurnal, in care si-a notat tot ceea ce face. "Scriu in jurnal cand ma trezesc, ce mananc sau ce fac", spune Morris.

Din 14 aprilie 2014, lui Villarroel nu ii lipseste aparatul de fotografiat in miniatura, atasat de pieptul sau, care se declanseaza automat la fiecare 30 de secunde.

Astfel, la ora actuala, exista mai mult de un milion de imagini realizate de Morris.

"Nu am vazut o mare parte dintre ele. Sunt atat de multe."

"Aparatul fotografiaza ceea ce se afla direct in fata mea."

Sotia sa, Erin "nu are o problema cu acest lucru, exceptand, poate, dorinta pentru mai multe momente private", potrivit lui Morris.

"Dar nu folosesc aparatul de fotografiat in dormitor sau alte chestii de genul acesta."

"Pe langa camera foto, Villarroel, profesor de fiziologie animala din Madrid, poarta si un tracker de fitness, pentru a-si monitoriza miscarile.

Anul trecut, acesta a umplut paginile a 37 de astfel de jurnale, in care a notat activitati, observatii si idei, precum:

"M-am trezit la 5:45, intr-un hotel din Suedia. Muschii posteriori ai picioarelor ma dureau putin."

"In pauza de cafea, am vorbit cu colegii despre pasari."

"Ar fi interesant sa aflu de ce unii oameni care alearga simt nevoia sa atinga ceva, cum ar fi un perete, atunci cand ajung la jumatatea traseului propus."

Villarroel atribuie categorii si cuvinte-cheie evenimentelor inregistrate in jurnal. Datele sunt organizate intr-o foaie de calcul. Combinate cu citirea tracker-ului de fitness si cu fotografiile, acestea ofera informatii a ceea ce facea el in orice moment din trecutul recent.

Spre exemplu, pe data de 7 decembrie 2014, la ora 12:22 apare o notita conform careia Villarroel nu a dat semne de miscare timp de 60 de minute. Fotografiile arata un salon de spital. Este vorba despre momentul in care tatal acestuia a murit.

Pe 4 noiembrie 2014, la ora 16:36, s-a nascut fiul sau, Liam Villarroel, acasa. Cei mai multi tatici au, probabil, zeci de fotografii infatisandu-i pe copil si mama sa. Villarroel a inregistrat intreaga zi, incepand cu aparitia contractiilor si terminand cu plecarea moaselor.

Morris spera ca va fi o experienta interesanta pentru fiul sau- sa rasfoiasca jurnalele si fotografiile. "Atunci cand el va avea 80 de ani, se va putea intreba cum arata mama lui in timpul sarcinii sau ce a facut in a cincea zi de viata."