​Virusul de calculator este un program sau o bucata de cod care, din momentul in care sunt incarcate pe calculator fara stirea utilizatorului, actioneaza impotriva vointei acestuia, folosind memoria disponibila a calculatorului, accesant date si fisiere personale si cauzand daune, uneori ireparabile, intregului sistem.

Care sunt cei mai periculosi virusi din istoria informaticiiFoto: captura ecran

Toti virusii informatici sunt creati de catre om, iar un virus care se multiplica este relativ usor de realizat si deosebit de periculos pentru calculatorul infestat, precum si pentru toate calculatoarele conectate in retea cu acesta.

Termenul de virus informatic a fost stabilit in anul 1985 de catre Fred Cohen, cunoscut drept pionierul tehnologiilor de combatere a virusilor informatici, conform wikipedia.org.

In materialele video de mai jos, realizate de canalul de youtube SciShow, vedem care este topul 5 al celor mai periculosi virusi informatici din istoria informaticii si daunele pe care acestia sunt conceputi a le efectua pe orice calculator, precum si topul 5 al celor mai neplacuti virusi de care fiecare utilizator ar trebui sa se fereasca.

Citeste si: