Top-modelul brazilian Gisele Bundchen s-a mentinut si in 2016 pe primul loc in topul Forbes al celor mai bine platite modele profesioniste din lume, informeaza Reuters, citata de News.ro.

Gisele BundchenFoto: woman.tv

Modelul brazilian a obtinut in ultimele 12 luni venituri totale de 30,5 milioane de dolari. Gisele Bundchen, in varsta de 35 de ani, castiga mai multi bani decat oricare alt model din lume si ocupa primul loc in acest clasament incepand din 2002.

In 2016, a obtinut onorarii importante din contractele semnate cu Chanel, Carolina Herrera si Pantene.

Pe locul al doilea se afla un alt model brazilian celebru, Adriana Lima, cu venituri de 10,5 milioane de dolari. Devenita celebra in calitate de "inger" al casei de moda Victoria's Secret, Adriana Lima a obtinut aceste venituri din contractele cu brandurile Maybelline si IWC.

Kendall Jenner, in varsta de 20 de ani, ocupa locul al treilea, cu venituri de 10 milioane de dolari, obtinute in urma unor parteneriate incheiate cu Estee Lauder si Calvin Klein.

Modelul Karlie Kloss, in varsta de 24 de ani, originara din Illinois, ocupa tot locul al treilea, cu venituri de 10 milioane de dolari.

Potrivit Forbes, Karlie Kloss a participat in ultimul an la mai multe campanii de promovare decat oricare alt model din clasamentul Forbes.

Pe locul al cincilea se afla, la egalitate, top-modelul Gigi Hadid si actrita si modelul Rosie Huntington-Whiteley, cu venituri de 9,5 milioane de dolari.

Gigi Hadid are peste 22 de milioane de fani pe Instagram, iar brandurile cu care colaboreaza, Maybelline si Tommy Hilfinger, sunt extrem de dornice sa profite de aceasta baza uriasa de admiratori.

Rosie Huntington-Whiteley, care are o relatie cu actorul Jason Statham, si-a lansat in 2012 propriul brand de lenjerie intima, Autograph, care, de atunci, s-a extins foarte mult si include in prezent parfumuri, articole vestimentare sportive si articole de machiaj.

Modelele incluse de editorii de la Forbes in Top 20 au castigat impreuna venituri de 150 de milioane de dolari intre 1 iunie 2015 si 1 iunie 2016.