O biserica evanghelica din orasul universitar suedez Uppsala intentioneaza sa lanseze, cu ajutorul unor drone, mii de Biblii electronice de dimensiuni mici in zonele din Irak controlate de Statul Islamic pentru a "imparti speranta si iubirea Evangheliei crestine", relateaza The Local.

Gruparea Statul Islamic Foto: Captura YouTube

Biserica Cuvantului Vietii a descris pentru postul local de televiziune SVT planul sau de a trimite drone pe cerul de deasupra teritoiului controlat de Statul Islaic care sa lanseze Biblii.

Christian Akerhielm, un reprezentant al biserii, a explicat ca Bibliile sunt de dimensiunea unei cutii de medicamente si au un display, nefiind necesara electricitate pentru citirea lor.

"Dorinta noastra este sa transmitem speranta si iubirea Evangheliei crestine unei populatii care traieste in zone inchise in care le sunt refuzate drepturile umane", spune biserica pe site-ul sau. "Lansam proiectul in cateva saptamani si speram lansam mii de Biblii".

Potrivit bisericii, contactele sale, congregatiile si organizatiile cu care lucreaza au marturisit "unanim" ca exista "o trezire spirituala uriasa in Orientul Mijlociu, unde milioane de oameni se intorc catre credinta crestina, iar nevoia si cererea de Biblii este imensa".

"Exista aceasta nevoie, dorim sa ajutam, prin acest efort, la satisfacerea acestei cereri. Diseminarea Biblei si, prin urmare, a cunostintelor credintei crestine, este ceva ce Biserica Crestina a facut inca de la inventarea tiparului - in ultimii ani, de asemenea, in zone inchise sau inaccesibile din Uniunea Sovietica, China si Coreea de Nord. Nu este ceva nou, cu exceptia abordarii practice. Proiectul se realizeaza in consultare si colaborare cu partenerii locali din zona, cu o mare cunoastere a conditiilor si situatiei. Se desfasoara in paralel cu eforturi umanitare, echipe medicale in taberele de refugiati si distribuirea de alimente si imbracaminte pentru cei nevoiasi", mai arata biserica.