Un barbat a sarit de pe marginea burdufului de imbarcare si a alergat pe pista aeroportului din Madrid in incercarea de a ajunge la bordul unui avion catre insulele Canare care se pregatea sa deoleze, relateaza The Guardian.

Pasager alergand pe pista, pentru a prinde avionulFoto: Captura YouTube

Imaginile au fost filmate de un angajat al aeroportului care le-a postat ulterior pe Facebook. In magini poate fi vazut un barbat care sare, cu bagajul in mana, de pe marginea coridorului extensibil care conecteaza in mod obisnuit poarta de plecare cu usile avionului, pe asfaltul aeroportului Adolfo Suarez Madrid-Barajas, incercand sa ajunga la bordul unui avion.

"Asa se comporta pasagerii din Madrid atunci cand nu ajung la timp pentru a prinde zborul. Acest pasager a ratat un zbor Ryanair si, oricat de incredibil ar parea, a trecut prin diferitele proceduri de securitate pe care Aena (autoritatea aeroportuara spaniola - n.red.) le impune in aeroporturile sale", se arata in postarea de pe Facebook.

Autorul postarii mai noteaza ca Spania se afla nivelul al doilea de alerta antiterorista, in contextul incidentelor din intreaga Europa.

Un purtator de cuvant al Aena a confirmat ca incidentul s-a produs in data de 5 august, in jurul orei 21:00.

"Pasagerul a ajuns la poarta cu tichetul de imbarcare dupa ce a trecut de securitate. A spart o iesire de incendiu, usile s-au deschis si a iesit pe acolo", a declarat reprezentantul Aena.

Desi a pornit alarma si a fost chemata Garda Civila, barbatul a reusit totusi sa ajunga la bordul avionului catre Gran Canaria, iar la sosirea in aeroportul de pe insula a fost arestat de politie.

Purtatorul de cuvant a subliniat ca barbatul, al carui nume nu a fost facut public, a trecut de controalele de securitate, adaugand ca "nu avea motivatii teroriste. Nu a fost niciodata suspectat ca ar un terorist".

Garda Civila a relatat ca barbatul a fost oprit de angajatii aeroportului care i-au spus sa astepte politia, insa acesta nu a ascultat.

"Se pare ca a ajuns pe pista pentru ca a pierdut zborul, insa avionul la bordul caruia voia sa ajunga nu era cursa lui. Cand si-a dat seama de asta, a incercat sa ajunga in avionul spe Gran Canaria", a declarat o purtatoare de cuvant a Garzii Civile.

Aceasta a adaugat ca dupa ce a fost interogat de politisti pe insula, barbatul a fost eliberat insa vor exista repercusiuni.

Ryanair a refuzat sa comenteze asupra a ceea ce a descris drept o "incalcare de securitate", spunand ca e o problema ce tine de aeroportul din Madrid.