DJ-ul olandez Armin van Buuren, care a sustinut la Cluj-Napoca un concert la Festivalul Untold de aproape 5 ore si a ingenuncheat la final in fata zecilor de mii de spectatori prezenti, a declarat ca astfel de evenimente functioneaza in lume "pentru ca muzica uneste oamenii cu adevarat", transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Armin van Buuren a declarat, duminica, presei, pe Aeroportul International "Avram Iancu', ca ii plac concertele lungi, in conditiile in care la inceputul carierei mixa incontinuu 4 - 5 ore.

"Concertul de la Untold a fost, din nou, unul dintre cele mai bune ale anului. Ca DJ e un vis sa ai concerte cat mai lungi pentru ca toata lumea are set-up-uri scurte. Ceea ce nu e neaparat rau, dar mie imi plac concerte de macar patru ore, pentru ca la inceputul carierei mixam in continuu 4-5 ore. Pentru mine, ca DJ, sa am oportunitatea unui concert de cinci ore in fata a 40.000 de oameni e nemaipomenit. Nu pot compara cele doua concerte. Cel de anul trecut a fost printre cele mai bune din acel an, dar acum a fost un concert care a si durat mai mult si la final nu imi venea sa cred ca mai ramasesera cel putin 40.000 de oameni desi rasarise soarele", a spus artistul.

Armin van Buuren a laudat scena de pe stadionul Cluj Arena, spunand ca a fost una "uimitoare".

"Incerc tot timpul sa imbunatatesc concertele. Anul acesta am investit mai mult in efectele vizuale. Am avut si un cantec cantat in limba romana pe care mi-l recomandase cineva, mi-a placut si l-am pus. Am vazut ca lumea era destul de surprinsa, dar cred ca a fost amuzant si a fost un gest frumos pentru romani. Sunt multi artisti romani care imi plac si aici se face muzica buna", a afirmat DJ-ul.

Potrivit acestuia, in perioada actuala, rolul artistilor este de a uni oamenii prin muzica lor.

"Cu tot ceea ce se intampla acum in lume, e important sa avem festivaluri de acest gen in care avem tot felul de oameni, de diverse nationalitati, uniti de muzica, desi in lume avem tot felul de lupte. Am vazut oameni din China, America sau Rusia uniti. Evenimentele acestea sunt despre oameni, chiar daca eu primesc la final toate laudele. Dar fara oameni si fara fanii mei, as fi doar cineva care incearca sa se distreze singur. Aceasta este esenta festivalurilor si aceste evenimente functioneaza pentru ca muzica uneste oamenii cu adevarat. E important ca noi, artistii, sa continuam sa avem mesaje pozitive. Ultimul meu album vrea sa transmita ideea ca nu trebuie sa placi neaparat pe cineva, dar poti spune >", a explicat van Buuren.

Artistul a mentionat ca, poate, momentul in care a ingenuncheat a fost "putin ridicol", dar a vrut prin acest gest sa multumeasca publicului, fara de care el nu inseamna nimic.

Armin van Buuren a sustinut, in noaptea de simbata spre duminica, un concert, in cea de-a treia zi a Festivalului Untold pe scena principala amplasata pe stadionul Cluj Arena, care a inceput dupa ora 2 si s-a incheiat in jurul orei 7, cu un foc de artificii.