Actorul britanic Michael Caine, in varsta de 83 de ani, a hotarat sa-si schimbe numele sau oficial de nastere, Maurice Micklewhite, dupa ce era fortat sa stea la coada la aeroport timp de ora ca agentii de securitate sa inteleaga de ce pe pasaportul sau nu era trecut numele sau de actor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ofiterii de securitate de la aeroport ramaneau uluiti cand actorul britanic le prezenta un pasaport cu numele de Maurice Micklewhite, si nu cel de Michael Caine, asa ca vedeta a hotarat sa-si schimbe numele, potrivit independent.co.uk, citat de Mediafax.

Sir Michael Caine a declarat ca a fost fortat sa-si schimbe numele printr-un act unilateral din cauza ca trebuia sa astepte perioade indelungate la Biroul de Control al Pasapoartelor.

Actorul in varsta de 83 de ani s-a nascut sub numele de Maurice Micklewhite, dar a adoptat numele de scena Michael Caine in anii 1950.

In timp ce Michael Caine a devenit de-a lungul timpului unul dintre cei mai cunoscuti actori britanici din ultimii 60 de ani dupa ce a jucat in filme precum Alfie, The Italian Job si in trilogia The Dark Knight Rises, ofiterii de Biroul de Imigrari erau confuzi cand vedeau ca pe pasaportul vedetei aparea un nume necunoscut.

Sir Michael pretinde ca dupa ce filtrele de securitate au fost inasprite la granitele Marii Britanii datorita amenintarilor teroriste, trebuia sa isi explice numele sau de la nastere timp de o ora asa ca era mai simplu sa si-l schimbe oficial.

"Mi-am schimbat numele cand s-a petrecut toata treaba cu ISIS", a declarat actorul pentru The Sun. Ofiterul de la vama spunea 'Salut, Michael Caine' si dintr-o data ii prezentam un pasaport cu un nume total diferit pe el. Puteam sta acolo timp de o ora. Asa ca mi-am schimbat numele."