De la data lansarii noului Windows, compania Microsoft este acuzata ca isi inseala clientii printr-un update de care ei nu au habar. Windows 10 a starnit multe controverse, iar de aceasta data compania a acceptat sa plateasca 10.000 de dolari, daune, unei femei din California, dupa ce un update la Window 10 i-a facut computerul inutilizabil, informeaza BBC.

Window 10Foto: Captura Microsoft.com

Teri Goldstein a declarat ca sistemul de operare pe care il folosea, Windows 7, a pornit automat update-ul pentru Windows 10, fara permisiunea ei.

Femeia s-a plans ca acest update i-a facut calculatorul nefunctional, iar asta i-a dat peste cap afacerile.

Compania a anuntat ca a renuntat la apel pentru a-i reduce femeii costurile de judecata.

Microsoft a bagat fortat acest update pentru noul sistem de operare. El este disponibil gratuit pentru utilizatorii de Windows 7 si 8.

Multi oameni au respins acest update, deoarece folosesc computere vechi, programe care nu sunt suportate de Windows 10 sau pur si simplu nu si-l doresc.

In februarie, compania a introdus acest update cu tot cu masurile de securitate si l-au creat ca "recomandare", ceea ce il facea sa se descarce automat, chiar daca utilizatorii respingeau acest mesaj.

Unii utilizatori au acuzat compania ca incearca sa ii pacaleasca, fortandu-i sa faca update la acest nou sistem.

Femeia care a reclamat Microsoft, citata de Seatle Times, a declarat ca "totul a inceput sa mearga foarte incet" dupa update, iar echipa tehnica nu a remediat problema.

"Nu am auzit niciodata de Windows 10. Nu m-a intrebat nimeni, niciodata, daca vreau sa fac acest update", a declarat aceasta pentru Seatle Times.