​Compania americana de streaming video, Hulu, a lansat zilele trecute primul desen animat al carui scenariu sustine comunitatea LGBT. Este vorba despre "Rosaline," povestea unei tinere fete care porneste la drum in cautarea iubitei sale, pe care o va vedea la finalul unui drum lung prin taramul magic, presarat de capcane, scrie Good Magazine.

RosalineFoto: captura ecran

"In mass-media povestile de dragoste ilustrate in desenele animate pentru copii evita subiectul iubirii dintre persoanele de acelasi sex, iar acest lucru produce un dezechilibru," a declarat creatorul desenelor animate, Daniel Errico, pentru The Huffington Post.

"In acest fel pierdem oportunitatea de a stimula capacitatea naturala a copiilor de a se accepta pe ei insisi si de a ii intelege pe cei din jurul lor, iar acest lucru poate avea consecinte deosebit de grave pentru acestia, mai tarziu in viata. Eu am crescut cu povesti in care m-am regasit, iar acest lucru m-a influentat intr-un mod pozitiv si cred ca fiecare copil merita aceasta sansa," a mai adaugat acesta, potrivit aceleiasi surse.