Survival Capsule este un sistem personal de siguranta (PSS), conceput pentru a proteja impotriva tsunamiurilor, tornadelor, uraganelor, cutremurelor si furtunilor, fiind dotat cu doua ferestre mici, astfel incat pasagerii sa poata vedea ce se intampla in jurul lor, potrivit Mediafax.

Capsula de supravietuireFoto: youtube.com

Pentru calamitatile naturale, precum tsunami sau un cutremur, exista foarte putine locuri unde se poate gasi un adapost, iar spre rezolvarea acestei probleme, inginerii au inventat capsula de supravietuire, care reprezinta un sistem personal de siguranta sub forma unei mingi gigante.

Conform Descopera, aceasta minge giganta a fost creata pentru a oferi unor grupuri individuale sau familii mai mult control al supravietuirii lor in situatii de urgenta.

"Acesta capsula ofera oamenilor posibiliatea de a detine personal un sistem de securitate, care este usor accesibil zi si noapte si care sa ofere familiei intr-adevar o securitate in conditii de maxima necesitate pe care altfel nu o vor putea avea", a declarat Julian Sharpe, fondatorul Capsulei de Supravietuire.

Acesta capsula este conceputa sa pluteasca, astfel incat aceasta nu va fi inundata sau afectata de cresterea nivelului apei, asa cum se intampla in situatii de tsunami. Mingea uriasa este dotata cu un sistem de auto redresare, folosind vezici de apa in partea de jos care impiedica intoarcerea capsulei cu susul in jos . Acesta poate fi, de asemenea, priponit de ceva pentru a evita indepartarea ei de catre curentii de apa.

Capsula este fabricata dintr-o carcasa din aluminiu calit si cadru, este izolata termic pentru a mentine caldura pasagerilor. Aceasta este destinata sa pastreze siguranta celor din interior in timpul perioadei initiale de post-dezastru, inainte de momentul cand echipele de salvare vor sosi la fata locului.

Capsula a fost proiectata de catre o echipa de ingineri aerospatiali al caror principal scop a fost de a face sfera cat mai puternica si durabila posibil.