Doi tigri au evadat dintr-un adapost pentru feline mari de langa o mica localitate olandeza si sunt inca liberi dupa ce o sageata cu tranchilizant trasa de politie nu si-a facut efectul, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Felinele au fost aduse inapoi in tarcurile lor dupa ce au fost pana la urma tranchilizate cu ajutorul unui hingher.

Cei doi tigri bengalezi, Radjah si Dehli, au ramas pe terenul centrului, desi gardurile sunt prea mici pentru a-i tine inauntru.

Cdelor circa 1.500 de locuitori din satul Oldeberkoop li s-a spus sa ramana in case.

„Tigri in vizor. Acum vom incerca sa-i aducem inapoi in adapost”, a scris politia pe Twitter dupa ce a lansat o cautare cu un elicopter si cu un veterinar cu o arma cu tranchilizante.

Ulterior, a anuntat ca unul dintre tigri a fost impuscat cu o sageata cu tranchilizant ce nu a avut efect si ca vor incerca in continuare.

Ei au pus pe Twitter o imagine cu unul ditre tigri, aflat inca pe pajistea adapostului.

Oldeberkoop este gazda centrului Felida, ce primeste feline mari de la circuri si zoo, le trateaza si duce unele intr-un adapost mai mare din Africa de Sud.

Perechea evadata fusese salvata de la o gradina zoologica din Germania pentru ca proprietarul nu-si mai permitea sa hraneasca cei doi tigri.

Presa olandeza a scris ca felinele au fugit dupa ce o poarta a fost lasata deschisa din greseala.

Potrivit paginii web a centrului, in el sunt gazduiti doi lei, opt tigri, un jaguar negru si un leopard.