​Sunete bantuitoare si obsesive, dar in acelasi timp melodice, ies din cele cinci acvarii instalate pe o scena. In fiecare acvariu un muzician sfideaza legile naturii cantand la voce sau instrumente concepute special pentru acest spectacol neobisnuit. Pentru acesti muzicieni sustinerea unui spectacol de muzica in apa nu este deloc usor, insa este o adevarata provocare si sursa continua de inspiratie.

AquaSonicFoto: captura ecran

Dupa 10 ani in care artista Laila Skovmand a testat, impreuna cu trupa sa AquaSonic, cum se propaga sunetele in mediul subacvatic, acestia sunt pregatiti de primul lor turneu, care incepe cu performanta live din cadrul festivalului Operadagen Rotterdam, ce va avea loc in perioada 20-29 mai, scrie newscientist.com.

Primele experimente subacvatice au avut loc in urma cu 10 ani, intr-o bucatarie, cand artista Laila Skovmand (foto) isi scufunda fata intr-un bol cu apa si incerca sa produca un vibrato constant.

Ulterior, in timpul unei scufundari, artista a inceput sa cante sub apa. De-a lungul timpului aceasta a dezvoltat o tehnica prin care reuseste sa controleze sunetele produse, insa din cauza cantitatii mici de aer, sunetele sunt adesea nazale, scrie newscientist.com.

Instrumentele pentru spectacolul AquaSonic au fost realizate special de catre Andy Cavatorta, un designer de instrumente muzicale care a colaborat in trecut si cu Björk.

Iata cum suna primul proiect muzical subacvatic: