​Hong Hong, baietelul in varsta de numai 4 ani (foto), originar din provincia chineza Hunan, are 15 degete la maini si 16 degete la picioare, fara a avea insa degetele opozabile. Conditia sa poate fi corectata chirugical, iar parintii incearca sa stranga suma de 30 de mii de dolari, necesara pentru a ii face operatia, conform cnn.com.

Hong Hong - baiatul in varsta de 4 ani, nascut cu 31 de degeteFoto: captura ecran

Acesta sufera de o anomalie genetica numita polidactilism, o afectiune relativ comuna la oameni, cainii si pisici, care se apare la circa o persoana dintr-o mie. Conditia se monsteneste pe cale genetica, iar acesta este si cazul lui Hong Hong. Mama baiatului sufera de aceeasi anomalie si are cate 6 degete la maini si la picioare.

In prezent Hong Hong este prea mic pentru a putea fi supus interventiei chirurgicale, a declarat Zou Chenglin pentru CNN, insa parintii se pregatesc din timp, cautand sfaturile medicale potrivite pentru a il trata.

Doctorii incearca sa gaseasca solutia potrivita pentru acesta, insa cazul sau este mai complicat decat se credea intitial, intrucat necesita nu numai indepartarea degetelor care sunt in plus, ci si refacerea degetelor, intrucat baiatului ii lipsesc degetele opozabile, extrem de utile in manevrarea obiectelor.

Inverventia chirurgicala ar putea costa aproximativ 30 de mii de dolari, a mai spus tatal baiatului.

Pana acum parintii au reusit sa stranga suma de 6 mii de dolari prin intermediul donatiilor online, insa acestia vor sa incheie campania de strangere de fonduri din cauza comentariilor controversate pe care le-au primit cu aceasta ocazie.

Acestia planuiesc sa se intoarca in Shenzhen, orasul lor natal, pentru ca Zou Chenglin sa se intoarca la locul sau de munca.