Guvernul indian discuta posibilitatea de a folosi reprezentari 3D ca semne de avertizare in trafic pe drumurile principale si autostrazi, in incercarea de a reduce numarul soferilor care depasesc limita de viteza.

Limitator de viteza 3D in orasul canadian VancouverFoto: captura ecran

"Vrem sa folosim picturi 3D ca limitatoare de viteza virtuale," a declarat ministrul indian al transporturilor Nitin Gadkari intr-o postare pe contul sau de Twitter, conform mashable.com.

In India au loc cele mai multe decese cauzate de accidentele rutiere. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii peste 200 de mii de persoane au fost ucise anul trecut in India din cauza punerii in aplicare in mod necorespunzator a legislatiei privind securitatea rutiera.

Folosirea iluziilor optice pe post de limitatoare de viteza a debutat in anul 2008 in orasul american Philadelphia, in cadrul unei campanii impotriva motociclistilor care depasesc limita de viteza in trafic:

Aceasta tehnica a fost folosita si in China pentru a crea impresia unei treceri de pietoni plutitoare:

In materialul video de mai jos vedem una dintre cele mai cunoscute iluzii optice folosite ca limitator de viteza in trafic. Este vorba despre pictura unei fetite care se joaca cu o minge, realizata pe o strada din Vancouver: