Un ministru norvegian a fost tinta ironiilor pe internet, dupa ce a sarit dintr-o ambarcatiune de salvare in Mediterana pentru a vedea cum e sa fii refugiat, scrie BBC News.

Sylvi ListhaugFoto: Captura YouTube

Ministrul norvegian al Imigratiei, Sylvi Listhaug, a mers pe insula greceasca Lesbos pentru a vedea cum se desfasoara munca salvatorilor si pentru a experimenta, totodata, situatia din perspectiva migrantilor, a relatat site-ul The Local.

"Nu te poti pune in aceeasi situatie cu refugiatii, dar o poti vedea din acea perspectiva (si sa experimentezi) cum e sa fii astfel in apa", ar fi declarat ministrul. Ea a admis insa ca migrantii "nu au un costum de supravietuire, astfel ca nu e comparabila (situatia)".

Imagini cu ministrul Sylvi Listhaug sarind dintr-o nava de salvare norvegiana si fiind apoi scoasa din mare au fost difuzate de mare parte din presa din Norvegia. Insa acestea au generat un val de critici pe retelele de socializare, unde multi utilizatori s-au aratat neimpresionati de ceea ce au considerat a fi mai degraba o incercare de a-si face reclama, a scris ziarul Aftenposten.

"Saptamana viitoare: Sylvi Listhaug experimenteaza cum e sa fii orb inchizandu-si ochii", a glumit un utilizator de Twitter. "Sau ce-ar fi sa deschida fereastra pentru a vedea cum e sa fii fara adaport?", a sugerat un altul.

Sylvi Listhaug a promis, la preluarea mandatului de ministru in luna decembrie, sa inaspreasca legislatia norvegiana in materie de imigratie. Membra a formatiunii anti-imigratie Partidul Progresului, ea a propus cerinte mai stricte pentru reintregirile familiale si pentru obtinerea resedintei permanente in Norvegia.