Consiliul Municipal londonez a trimis o scrisoare formular adresata parintilor prin care le cere sa declare identitatea de gen a copiilor lor in momentul inscrierii acestora in invatamantul primar.

Parintii britanici sunt rugati sa declare identitatea de gen pentru care opteaza cei mici la inscrierea in invatamantul primarFoto: captura ecran

Prin scrisoare se solicita sprijinul parintilor pentru a ii ajuta pe cei mici sa isi aleaga genul cu care acestia se identifica, cu mentiunea ca sectiunea dedicata din formular sa ramana necompletata in cazul in care copilul nu se identifica cu niciunul dintre cele doua genuri - masculin si feminin, fiind vorba in acest caz despre genul non-binar, scrie mashable.com.

In scrisoare sunt mentionate urmatoarele: “Suntem constienti de faptul ca nu toti copiii se identifica cu identitatea sexuala dobandita prin nastere, insa in sistemele actuale (stabilite la nivel national) se inregistreaza numai genul masculin si genul feminin. Va rugam sa oferiti sprijin copiilor in alegerea identitatii de gen si in cazul in care acestia opteaza pentru un gen diferit de aceste optiuni, va rugam sa lasati campul liber."

Desi organizatia Stonewall, care sustine drepturile persoanelor ce fac parte din comunitatea LGBTQ, a salutat aceasta initiativa, scrisoarea a starnit controverse in mediul online.

Iata cateva reactii publicate de utilizatori pe Twitter:

"Exista la nivel national un numar tot mai mare de tineri transgender si multi dintre acestia au raportat ca au fost agresati in scoli din acest motiv. Prin recunoasterea gamei variate a identitatii de gen in comunitatea noastra contribuim la crearea unui spatiu de invatamant mai sigur pentru acestia," a declarat consilierul administratiei municipale Brighton & Hove, Emma Daniel, pentru mashable.com.

Desi discutiile cu privire la declararea identitatii de gen continua, Emma Daniel declara ca rugamintea adresata parintilor trebuie sa fie privita ca o optiune, la care parintii pot apela in caz de nevoie, si nu ca o obligatie pe care acestia trebuie sa o respecte.