La finalul lunii martie guvernatorul republican Pat McCrory a cerut ca toaletele publice din statul american Carolina de Nord sa fie folosite in conformitate cu identitatea sexuala a cetatenilor declarata la nastere. In urma urma promulgarii legii discriminatorii la adresa transsexualilor mai multe persoane publice au luat o atitudine ferma, alaturandu-se unui numar tot mai mare de companii si organizatii sportive. Persoane din conducerile a numeroase companii de top din SUA, printre care Apple, Facebook, Starbucks, Citibank sau PayPal, au semnat o scrisoare publica in care ii cer guvernatorului Pat McCroy sa abroge legea. De asemenea, artistii Bruce Springsteen si Bryan Adams si-au anulat concertele pe care le aveau programate in statul Carolina de Nord in semn de protest in fata acestei legi discriminatorii, conform agerpres.ro.

New York - Ordin pentru utilizarea facilitatilor publice pe baza identitatii de genFoto: captura Google

Toate aceste evenimente se petrec dupa ce in luna martie primarul New York-ului, Bill de Blasio, a semnat un ordin executiv care se aplica tuturor spatiilor publice si permite utilizarea grupurilor sanitare publice pe baza identitatii de gen. Tot la inceputul lunii martie, concomitent cu implementarea acestui ordin in statul New York, au fost inaintate reglementari similare si in statul Carolina de Nord, insa liderii legislativi locali au facut presiuni pentru a bloca punerea in vigoare a acestei legi, scrie reuters.com.

Atitudine in fata acestei legi a luat si xHamster, unul dintre cele mai frecventate site-uri porno clasat pe locul 91 in lista celor mai cunoscute site-uri din world wide web. Site-ul prostesteaza in fata acestei legi cu o fereastra pop-up dedicata, dupa ce initiala forma de protest a fost sa blocheze toti utilizatorii din statul Carolina de Nord, ca manifest impotriva legii discriminatorii la adresa comunitatii LGBT, conform gizmodo.com.