Atunci cand copiii sunt crescuti in conformitate cu valorile familiale traditionale, impotriva tendintelor homosexuale, riscul pentru comiterea suicidului creste. Expertii sunt de parere ca un material documentar, dedicat in special familiilor religioase, ar putea ajuta la reducerea tensiunilor familiale care conduc tinerii la suicid, scrie reuters.com.

Families are Forever - documentar pentru prevenirea suicidului in randul tinerilor LGBTFoto: captura ecran

Este vorba despre materialul intitulat "Families are Forever", care are ca subiect viata unui tanar mormon, in varsta de numai 13 ani, care se declara a fi homosexual. Filmul urmareste detaliile luptei sale interioare, deciziile si discutiile ce au loc pe marginea acestui subiect in cadrul familiei, atunci cand acesta isi anunta parintii ca este gay.

"Trebuie sa oferim oamenilor noi perspective prin care sa poata intelege metodele prin care isi pot sprijini moral copiii, chiar daca convingerile religioase si valorile culturale ale familiei nu sunt in acord cu inclinatiile acestora," a declarat pentru Reuters Caitlin Ryan, directoarea proiectului "The Family Acceptance Project".

Conform cercetarilor efectuate anterior, tinerii LGBT care sunt respinsi de membrii familiei lor sunt de opt ori mai predispusi la suicid decat cei care au parte de sustinere din partea rudelor.

Desi refuzul parintilor reflecta ingrijorarea acestora si dorinta de a le oferi o educatie in acord cu valorile traditionale ale familiei, prin aceasta atitudine parintii cresc riscul imbolnavirii psihice in randul tinerilor si hranesc conflictele familiale care duc la instrainarea acestora, adauga Caitlin Ryan.

Filmul documentar, ce contine un ghid adresat parintilor prin care acestia invata sa le ofere sprijinul necesar copiilor care apartin de comunitatea LGBT, este inscris in Registrul de Programe pentru Prevenirea Suicidului, o colectie de strategii bazate pe rezultatele studiilor de cercetare efectuate anterior pe acest subiect, program oferit de institutul American Foundation for Suicide Prevention, conform sursei citate.

In materialul video de mai jos vedem prezentarea proiectului documentar "The Family Acceptance Project", ce urmeaza sa fie lansat in aceasta primavara, conform familyproject.sfsu.edu.