Compania americana Terrafugia a dezvoltat un model de automobil zburator, care urmeaza sa fie testat incepand cu anul 2018. Vehiculul va intra pe linia de productie de-abia peste opt ani, potrivit Descopera, citata deMediafax.

Automobil zburatorFoto: Captura YouTube

Automobilul, denumit "TF-X", are incorporate doua aripi, de care sunt atasate cate o pereche de motoare electrice, care au o capacitate individuala de 300 de cai-putere. Acestea ii permit vehiculului sa se deplaseze din pozitie verticala in pozitie orizontala. In zbor, masina poate atinge o viteza de croaziera de pana la 322 km/h.

Reprezentantii Terrafugia sustin ca noul model va putea fi folosit cu usurinta in orase, deoarece poate fi parcat aproape oriunde. In ceea ce priveste modul de operare al vehiculului, acesta va fi actionat de catre un pilot automat, pasagerii trebuind doar sa introduca destinatia la care doresc sa ajunga. "Computerul va fi cel care va decide daca zona in care urmeaza sa aterizeze automobilul este sigura. In cazul in care aceasta operatiune este considerata inoportuna, el va intrerupe procedura, pana in momentul in care aceasta se va desfasura in conditii optime", au mentionat americanii.