Pelicula "O noapte in Tokoriki", regizata de Roxana Stroe a primit vineri premiul special pentru scurt-metraj in sectiunea pentru tineret de la festivalul international de film de la Berlin, informeaza un comunicat de presa al Berlinalei.

O noapte in Tokoriki, regizat de Roxana Stroe, premiat la BerlinFoto: Captura YouTube

Premiul a fost acordat de Juriul International Generatia 14plus.

"Cu tonul sau cu totul deosebit si cu superba realizare si narare a povestii, filmul reuseste sa descrie in mod ludic un mesaj urgent, dar din suflet. Cu o punere in scena plina de umor, fara dialog si cu o utilizare ironica a muzicii, filmul spune o poveste stralucita si captivanta despre o iubire inacceptabila din Europa rurala si despre repercursiunile ei", se arata in comunicatul citat.

Interviu cu Roxana Stroe si Adina Lupu despre scurt-metraj:

Scurtmetrajul O noapte in Tokoriki, regizat de Roxana Stroe, a avut premiera mondiala luni, 15 februarie 2016, in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin. Filmul a fost selectat pentru competitia Generation 14plus alaturi de alte 16 scurtmetraje din 11 tari , intrand astfel in cursa pentru Ursul de Cristal, se arata intr-un comunicat citat deCinemagia.

Generation 14plus si Generation Kplus, cu sub-sectiunile lungmetraj si scurtmetraj, sunt doua categorii ale sectiunii Generation, care este dedicata productiilor realizate de tineri si inspirate din universul lor. Din cele 2000 de titluri inscrise in sectiunea Generation, au fost selectate in total 63 de filme pentru cele doua categorii, arata sursa citata.

O noapte în Tokoriki este al treilea scurtmetraj important al Roxanei Stroe, după Plante Perene (Premiul Criticii acordat de U.C.I.N. în cadrul celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CINEMAIUBIT - 2013) și Black Friday (Premiul pentru Cel mai bun Scurtmetraj Romanesc in cadrul Zilelor Filmului Romanesc la TIFF - 2015). Este, de asemenea, filmul său de absolvire a masteratului la UNATC, mai scrieCinemagia.