Un bordel din Noua Zeelanda organizeaza "ziua portilor deschise", anuntand ca fondurile astfel colectate vor fi destinate unei fundatii pentru copii, insa evenimentul a divizat opinia publica, scrie The Guardian. Grupurile conservatoare au catalogat actiunea drept "de prost gust" si o tentativa de a normaliza munca in industria sexului.

Shh ... Adult Fun Spot, un bordel legal din Hawera, Insula de Nord, ii invita pe cei interesati sa faca turul cladirii, sa participe la o sesiune de intrebari si raspunsuri cu angajatele si la un concktail, totul in schimbul unei donatii caritabile.

Fondurile colectate vor fi date asociatiei caritabile locale Kai Kitchen, care ofera cate un pranz sanatos copiilor saraci din zona.

"Ziua portilor deschise" la bordel a provocat dezbateri aprinse pe platformele de social media si in presa locala, unele persoane exprimandu-si dezgustul fata de orice asociere intre copii si industria sexului, iar altii laudand generozitatea si deschiderea bordelului.

Family First New Zealand - un grup de lobby conservator crestin - a calificat evenimentul ca fiind "de prost gust" si o tentativa a bordelului de a normaliza prostitutia si de a-si promova afacerile.

Fondatoarea Kai Kitchen, Rochelle Steer, a declarat insa ca "nu o intereseaza de unde vin banii", atat timp cat o ajuta sa faca mai multe portii de pranz si a laudat-o pe Nicky Hughes, proprietara bordelului, pentru initiativa.

"Traim intr-un oras mic, iar daca oamenii nu stiu ce faci, vor inventa. Prin faptul ca Nicky deschide usile salonului ei, permite tuturor sa arunce o privire si sa vada ce se intampla. Si mai inseamna ca primesc bani pentru mai multe pranzuri, iar asta e tot ce conteaza pentru mine", a mai declarat Steer.

Hughes, proprietara bordelului, este membra in comitetul Kai Kitchen si o prietena a lui Steer. Nicky Hughes a declarat ca s-a saturat ca afacerea ei sa fie prost inteleasa si barfita, mai ales in conditiile in care prostitutia a fost legalizata in Noua Zeelanda in 2003.