Japonia intentioneaza sa renunte la utilizarea svasticii si a altor simboluri confuze pe hartile sale turistice, dupa ce a primit mai multe plangeri ca sunt insultatoare sau greu de inteles, scrie The Guardian.

In conditiile in care Japonia va gazdui Cupa Mondiala de Rugby si Jocurile Olimpice de Vara in urmatorii 4 ani, Autoritatea de Informare Geospatiala a prezentat un set nou de pictograme care ar trebui sa clarifice orice neintelegeri care ar putea apara in randul turistilor straini.

Principalul simbol criticat este unul care seamana cu svastica folosita de Germania Nazista, utilizata de japonezi pentru a indica templele budiste. Svastica va fi inlocuita cu simbolul unei pagode cu trei etaje in noile harti care urmeaza sa apara la finalul lunii martie.

Printre simbolurile confuze se numara un ¬X¬ - care ar trebui sa reprezinta doua bastoane - pentru posturile de politie, si care de acum inaintevor fi inlocuite cu un ofiter de politie care saluta, si o cruce care indica bisericile dar care poate fi vazuta ca indicatorul unui cimitir.