Tragerea de Craciun la Lotto i-a adus unui tanar din Wilhelmshaven o bucurie neasteptata. Dennis Krause (33 de ani) a castigat 10.000 de euro la Lotto. Banii i-au fost virati pe cont, minus taxa de prelucrare a castigului, 30 de centi. Insa din planurile lui s-a ales praful, caci un asistat social in Germania nu se poate bucura in voie de un astfel de castig.

Krause se afla mai demult in evidentele Oficiului de asistenta sociala german (Jobcenter), administratorul de imobil "cautandu-si job vreme de cativa ani", dupa cum relateaza Berliner Kurier editia online.

Onest de felul lui, insa si constient ca de castigul lui s-ar fi putut afla "prin cine stie ce sisteme de date", barbatul a anuntat castigul la centrul de asistenta sociala, fara sa stie ce va urma. A urmat o scrisoare de la Jobcenter, in care se preciza: "Castigul in valoare de 9.999,70 euro va fi compensat cu ajutorul dumneavoastra social".

La un calcul de 746,81 euro pentru chirie, utilitati, hrana, plus 169,85 euro pentru asigurarea de sanatate, Jobcenter a socotit ca banii castigati la Lotto de Krause ii vor ajunge acestuia timp de 10 luni de zile, fara a mai primi bani de la stat. Nimic din castig nu i-ar mai fi ramas "norocosului", dupa calculul Oficiului de asistenta german.

Din fericire pentru el, legea germana prevede ca un castig la Lotto este "un venit unic", ce poate fi defalcat doar pe o perioada de sase luni. Prin urmare, daca somerul isi pastreaza stilul de viata de pana acum, necazand in excese, din castig ii raman 4.500 de euro, pe care ii poate folosi in alt scop.

Acest lucru a trebuit sa fie pana la urma acceptat si de Jobcenter, care i-a trimis lui Krause o rectificare la decizia anterioara. Cu banii ramasi in plus, el se gandeste sa faca o croaziera sau sa viziteze Europa cu trenul.