​Incepand cu luna septembrie a acestui an, adolescentii americani ce fac parte din comunitatea LGBT vor putea opta pentru a isi efectua studiile liceale in cadrul unei institutii care accepta diversitatea identitatilor sexuale. Este vorba despre "Pride School Atlanta", din statul american Georgia, o institutie privata care a fost infiintata pentru elevii ce fac parte din comunitatea LGBT si care cauta sa scape de disconfortul generat de existenta prejudecatilor cu privire la homosexualitate in institutiile traditionale de invatamant, conform GoodMagazine.

Anul acesta se deschide in Atlanta primul liceu pentru membrii comunitatii LGBT Foto: captura ecran

Primele cursuri dedicate elevilor LGBT vor incepe in luna septembrie a anului curent si vor avea loc, pentru inceput, in cadrul Bisericii "Unitarian Universalist Congregation" din Atlanta, Georgia.

"Acesta este locul in care elevii pot fi deschisi, pot fi ei insisi," a declarat Christian Zsilavetz, fondatorul institutiei Pride School Atlanta, pentru NPR.

Taxa de scolarizare pentru elevi este de 13.000 de dolari pe an, insa fondatorul scolii a declarat ca va pune la dispozitie un program de asistenta financiara pentru cei care nu isi permit aceste costuri.

Aceasta initiativa, de a oferi un nivel inalt de educatie intr-o scoala ce se adreseaza in special membrilor comunitatii LGBT, reprezinta o evolutie semnificativa a luptei pentru drepturile acestei comunitati in societatea americana actuala, conform NPR.

Conform unui sondaj de opinie efectuat in anul 2013 (National School Climate Survey), 74.1% dintre tinerii americani LGBT sunt hartuiti verbal, iar 55.5% nu se simt in siguranta in cadrul institutiei de invatamant de care apartin.

"Pride School Atlanta" este infiintata dupa exemplul "New York City’s Harvey Milk School", prima instiutie americana de invatamant infiintata pentru tinerii ce apartin de comunitatea LGBT.

Citeste si: