George RR Martin a anuntat pe blogul sau ca nu va reusi sa termine cea de a sasea carte a seriei "Cantec de gheata si foc", "Vanturile iernii", inainte ca cel de al saselea sezon al serialului "Urzeala Tronurilor", bazat pe acest roman, sa fie lansat in aceasta primavara, si, spre surprinderea sa, nu a fost inundat de critici, ca de obicei, ci din contra, fanii si-au anuntat sprijinul si intelegerea, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Scriitorul le-a multumit fanilor pentru "abundenta uimitoare de sprijin".

Sambata, 2 ianurie, George RR Martin a dezvaluit ca, desi a primit un termen extins - pana la sfarsitul lui 2015 - sa termine mult asteptatul roman, al saselea din seria fantasy "Cantec de gheata si foc" ("A Song of Ice and Fire" - in orig.), nu a reusit sa o respecte, ceea ce inseamna ca materialul sursa va fi gata doar dupa ce adaptarea sa pentru televiziune este difuzata.

"Da, am scris mult. Sute de pagini. Zeci de capitole", a scris Martin pe blogul sau. "Insa a mai ramas mult de scris. Sunt inca la luni distanta... si asta daca scrisul merge bine".

Martin si editorii sai voiau ca "Vanturile iernii" ("The Winds of Winter" - in orig.) sa fie publicat inainte ca cel de al saselea sezon al seriei HBO "Urzeala tronurilor" ("Game of Thrones" - n.red.) sa fie difuzat, insa acest lucrr este imposibil in acest moment, fapt pe care scriitorul l-a calificat ca "lipsit de scuze. Nimeni altcineva nu poate fi invinovatit... E vina mea. Am incercat, si inca incerc".

Martin a fost puternic criticat anterior de fanii sai pentru ritmul lent in care scrie.