​Saptamana trecuta Mark Zuckerberg si-a anuntat pe pagina sa de Facebook ambitiile personale si profesionale pentru noul an, dintre care cel mai important subiect il face dorinta sa de a isi concepe un asistent, "o forma simpla de inteligenta artificiala, pornind de la tehnologia existenta".

Mark ZuckerbergFoto: Reuters

La anuntul postat pe Facebook Zuckerberg a primit, asa cum era de asteptat, sute de mii de like-uri si cateva zeci de mii de comentarii, insa dintre toate acestea unul singur a atras atentia utilizatorilor Facebook, devenind viral.

Este vorba despre o bunica americana care a scris intr-un comentariu ca isi incurajeaza nepoatele sa isi gaseasca parteneri "tocilari" pentru ca acestia au sanse sa devina mari inventatori.

Desi, pe de-o parte, comentariul ei a fost un compliment la adresa lui Zuckerberg, pe de alta parte a scos la iveala prejudecata ca femeile nu au sanse egale in domeniul stiintelor, scrie Good Magazine.

Raspunsul lui Zuckerberg a fost neasteptat de bun. Seful Facebook a incurajat tinerele sa ii calce pe urme, devenind creatoarele viitoarelor inventii.

Citeste si: Mark Zuckerberg vrea sa construiasca in 2016 un "asistent" cu inteligenta artificiala