​Un preot din Filipine a fost suspendat de superiorii sai dupa ce a tinut slujba din Ajunul Craciunului miscandu-se rapid prin biserica pe o placa electrica hoverboard. Multi au laudat ideea, insa mai-marii bisericii catolice au decis sa-l suspende provizoriu, considerand ca preotul a aratat lipsa de respect fata de menirea sa, scrie BBC. Multi au laudat insa ideea preotului care astfel si-a atras de partea sa si publicul tanar.

Un preot filipinbez pe hoverboradFoto: Captura YouTube

Preotul a tinut slujba in timp ce se deplasa prin biserica pe micul scuter cu doua roti. Cei din jur au facut poze si filmulete, iar imaginile au ajuns sa fie vizionate de milioane de oameni din toate lumea.

Dioceza romano-catolica din San Pablo nu s-a aratat deloc incantata, clericii spunand ca preotul a gresit, iar acum va avea timp sa reflecteze, fiindca este suspendat o perioada de timp.

Oficialii bisericii spun ca ce a facut preotul reprezinta o lipsa de respect fata de euharistie, un moment care ar trebui tratat cu respect si care nu ar trebui tulburat de incercarea de a atrage cu orice pret atentia.

Pe retelele sociale catolicii mai conservatori au considerat si ei ca preotul a exagerat, insa mai ales tinerii au spus ca ideea este amuzanta si arata ca oamenii bisericii se pot adapta vremurilor moderne.